Instructievideo's maken

In deze online training van 6 weken leer je hoe je zelf effectieve instructievideo's kunt maken zonder technische achtergrond.

   Bekijk de Promo

Na het volgen van de training,

  • Weet je hoe je in 5 stappen (S.P.O.E.D) een effectieve en gestructureerde instructievideo maakt.
  • Weet je welke 5 elementen (I.A.I.S.A.) er altijd in een goede instructievideo moeten voorkomen.
  • Kun je een storyboard en script maken met 1 van de storyboard generators.
  • Kun je met een smartphone of tablet effectieve instructievideo’s maken.
  • Kun je ook een effectieve instructievideo vanaf je computer beeldscherm maken.
  • Weet je welke apps en online tools er bestaan om goede instructievideo's te maken en te editen.
  • Kun je in ieder geval 2 van deze apps en tools ook direct gebruiken.
  • Weet je welke apparatuur je kunt gebruiken.
  • Kun je je video’s online plaatsen.
  • Kun je de vertaalslag naar jouw onderwijs maken.
  • Kun je jouw leerlingen ook een instructievideo laten maken met kant-en-klare aanpasbare lessen.
  • Eindig je de training met je eerste zelfgemaakte effectieve instructievideo.
  • Heb je direct toepasbare en aanpasbare lessen voor je leerlingen.

De modules die in deze training aan bod komen zijn:

  1. De perfecte video bestaat niet
  2. De opbouw van een effectieve instructievideo
  3. Véééél apps en tools ter inspiratie
  4. Video technieken
  5. Script en storyboard
  6. Zelf je instructievideo opnemen
  7. Publiceren van je instructievideo
  8. Hebben ze je video wel bekeken?
  9. De vertaalslag naar jouw les

Alle lessen bevatten direct toepasbare hulpmiddelen die dit mogelijk maken.
Alles wordt duidelijk stap-voor-stap uitgelegd.


Krijg meer tijd voor je leerlingen, geef betere instructies en houd meer tijd over voor jezelf!


Om een effectieve instructievideo te maken is het noodzakelijk om gebruik te maken van een vaste structuur om zo de boodschap duidelijk over te brengen. Je kunt niet simpelweg zomaar even wat plaatjes schieten en aan elkaar praten. Voorbereiding is, zoals zo vaak, het halve werk.
In deze training leer je de principes van een goede instructievideo. Je leert hoe je een effectieve instructievideo moet maken volgens het 5 stappen principe en je leert de benodigde technische aspecten. Je leert ook hoe je de video online plaatst en de vertaalslag naar jouw onderwijs maakt.

Docent


Peter Lakeman
Peter Lakeman

Peter Lakeman verzorgt workshops en trainingen voor voornamelijk onderwijsinstellingen om op deze manier docenten en management optimaal gebruik te laten maken van de nieuwste educatieve tools. Peter Lakeman is gespecialiseerd in de omvorming van het traditionele onderwijs naar het nieuwe gepersonaliseerde onderwijs.

Peter Lakeman is continu op zoek naar nieuwe tools en apps die eenvoudig en direct te gebruiken zijn in de dagelijkse onderwijspraktijk.

Samenwerken in de cloud is voor hem vanzelfsprekend.



Curriculum


  Welkom!
Beschikbaar over dagen
dagen nadat je je hebt ingeschreven

 

Start direct met minder werkdruk!

Je leert niet alleen hoe de tools werken, maar juist hoe jij ze in kunt zetten, zodat je ook daadwerkelijk tijd gaat besparen, meer tijd voor je leerlingen hebt en betere instructies geeft.

Iedere les in deze training geeft je hulpmiddelen die je direct kunt toepassen.

De training die Peter bij ons op het kantoor van CBE gaf, was concreet, vernieuwend en werd vol enthousiasme ontvangen door onze deelnemers. De deelnemers gingen naar huis met 2 direct te gebruiken toepassingen die hun tijd besparen en de lessen leuker maken!

Pim Pollen, CBE-Group, www.cbe-group.com

Peter Lakeman behoort zelf tot de categorie 'top docenten'. Hij is een bevlogen mens en weet op een gedreven en prettige wijze moeilijke onderwerpen te vertalen naar directe toepasbaarheid. Zijn tintelende manier van lesgeven werkt aanstekelijk waardoor hij alleen maar gemotiveerde en prettig gestemde leerlingen in zijn klassen heeft.

Peter heeft een enorm positieve invloed op zijn leerlingen en laat op een plezierige wijze zijn collega's in zijn voortvarendheid delen. Met grote deskundigheid en prettige frisheid is hij voortdurend op zoek naar vernieuwende initiatieven.

Cor Verheul, interim manager, www.cverheul.nl

Direct 1 uur per week meer tijd voor leuke dingen :-)

Gedurende de training leer je hoe je meer dan 20 apps en tools kunt gaan gebruiken in en om je les, zodat je echt veel tijd gaat besparen. Je leert hoe je creatiever je lessen kunt maken en geven. Je leert hoe je georganiseerder kunt werken.

Persoonlijke begeleiding!

Leren doe je niet alleen. Je krijgt persoonlijke online begeleiding van mij. Zo kun je altijd vragen stellen over de onderwerpen die jou interesseren.


Studeren in de tussenuurtjes

De training kun je volgen wanneer het jou uitkomt. Op zelfgekozen tijdstippen bovendien. Omdat je niet hoeft te reizen naar studiebijeenkomsten, gaat er geen kostbare tijd verloren. Je kunt studeren vanachter je laptop of op je telefoon. Een tussenuurtje per week is genoeg.

 

Voor wie is deze training?

Deze uitgebreide training is voor alle betrokken docenten die werken in het PO, VO, MBO en HBO en meer tijd willen overhouden voor zichzelf zonder aan kwaliteit te hoeven inboeten.
Het is voor iedere docent die meer resultaat wil halen uit de lessen en meer met de leerlingen wil doen, zonder extra werkdruk te ervaren.


Maar als ik niets heb met technologie?

Dan is dit juist iets voor jou. Je hebt direct resultaat doordat je een duidelijke uitleg krijgt en direct weet hoe je de e.e.a. moet toepassen.


Is het alleen maar tooltjes?

Nee, zeker niet. Een tool is maar een tool. Een tool is een hulpmiddel net zoals je pen en papier. Tijdens deze training ga je juist ook anders leren denken over je handelen op school.

Jij hebt € 600,- budget voor deskundigheidsbevordering

Een leraar in Nederland heeft per schooljaar recht op € 600,- voor deskundigheidsbevordering en professionaliseringsactiviteiten. Hij kan dit gebruiken voor alle vormen van deskundigheidsbevordering en professionaliseringsactiviteiten. Een leraar beslist zelf hoe hij dit budget inzet.

Gebruik dit budget voor deze training!

Vraag ernaar bij personeelszaken of de directie

Veel gestelde vragen


Kan mijn werkgever deze training betalen voor mij?
Graag sturen we de rekening naar je werkgever in plaats van naar jou. Je moet je dan wel alvast (gratis) inschrijven op de academy (boven in beeld, blauwe knop met de tekst 'nieuwe gebruiker'). Neem dan ook even contact met ons op, dan is het zo geregeld. Het Emailadrs waar je je vraag naartoe kunt sturen is [email protected]
Wanneer start en eindigt deze training?
De training eindigt nooit! Het is een volledig in eigen tempo te volgen training - je bepaalt zelf wanneer je klaar bent. Het is natuurlijk wel handig als je bij blijft, want er zijn ook webinars over de onderwerpen.
Hoe lang heb ik toegang tot de training?
Wat dacht je van levenslang? Na het starten heb je onbeperkt toegang tot deze training voor zo lang als je wilt - Op alle apparaten die je bezit.
Wat als ik niet tevreden ben met de training?
We willen zeker niet dat je ongelukkig bent! Als je niet tevreden bent met de aankoop, neem dan contact met ons op in de eerste 30 dagen en wij geven je een volledige terugbetaling.

Schrijf je nu in!